Баранина в шоколаді

Все буде смачно

b6b7b494

шоколад – 90 г

баранина (каре) – 500 г

цибуля ріпчаста – 1 шт.

вершкове масло – 100 г

корінь імбиру – 15 г

олія – 20 мл

білий мелений перець – 3 г

чорний мелений перець – 4 г

м’ята – 2 гілочки

сіль – 10 г

зіра – 3 г

лавровий лист – 1 шт.

часник – 1 зубчик

шпинат – 400 г

родзинки – 100 г

коньяк – 110 мл

мигдальні пластівці – 20 г

Родзинки замочіть у коньяку. Баранячі реберця розріжте на шматочки, кістки зачистіть від м’яса. Змішайте сіль, білий та чорний мелений перець, зіру. Натріть спеціями реберця.

Листочки шпинату обдайте окропом. Цибулину поріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі. Додайте до цибулі шпинат і родзинки з коньяком. Протушкуйте 3 хвилини.

У сковороді прогрійте олію з часником і лавровим листом. Спеції приберіть, а на ароматній олії обсмажте баранячі реберця по 3 хвилини з кожного боку.

Для соусу – шоколад розтопіть на паровій бані, імбир натріть на дрібну тертку, листочки м’яти подрібніть ножем. Додайте до шоколаду імбир, м’яту, чорний мелений перець і коньяк. Зніміть з парової бані. Додайте вершкове масло і перемішайте.

На тарілку викладіть гарнір зі шпинату. Зверху покладіть обсмажені реберця у формі корони. Притрусіть мигдалевими пластівцями і подавайте разом з шоколадним соусом.