PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Шоколадний кекс у банці

Все буде смачно

борошно – 250 г

цукор – 175 г

шоколад (78%) – 90 г

какао-порошок – 75 г

розпушувач – 5 г

сіль – 3 г

молоко (2,5%) – 175 мл

вершкове масло – 60 г 

яйце – 1 шт.

вишня – 300 г

ванільний цукор – 2 г

Додайте до молока яйце, масло, цукор  та ванільний цукор, збийте до однорідної маси. Змішайте борошно з какао, розпушувачем та сіллю. Додайте борошняну суміш до молочної маси, вимісіть тісто.

Подрібніть шоколад, додайте до тіста. Промиті та просушені банки наповніть на чверть тістом. Викладіть зверху вишні. Поверх вишень викладіть ще один шар тіста так, щоб банки були наповнені до половини.

Знову викладіть шар вишень, присипте їх сумішшю цукру та какао. Закрийте банки фольгою та поставте у розігріту до 170°C духовку на 30 хв.