Цибульник

Все буде смачно

lukovnik-30745

ріпчаста цибуля – 9 шт.

борошно – 690 г

сухі дріжджі – 8 г

молоко (2,5%) – 200 мл

олія – 280 мл

вершкове масло – 90 г

сіль – 15 г

цукор – 12 г

чорний мелений перець – 3 г

Цибулю наріжте кубиками і обсмажте на суміші олії та вершкового масла. Подрібніть на пюре. У підігрітому молоці розведіть дріжджі, додайте цукор і цибулеве пюре. Частинами додайте борошно і замісіть тісто. Накрийте рушником і залиште підходити.

Для начинки – цибулю наріжте чвертькільцями і обсмажте на суміші олії та вершкового масла. Додайте сіль, перець і цукор.

Для оздоблення приготуйте цибулю-фрі. Для цього наріжте цибулю кільцями, посоліть і запаніруйте в борошні. Обсмажте в розігрітій олії до золотавої скоринки.

Тісто розділіть на 6 частин і розкачайте в пласти. Обсмажте коржі на розігрітій олії з двох боків. Потім перекладіть начинкою з цибулі. Прикрасьте готовий цибульник цибулею-фрі.