Цибулево-яблучний пиріг

Все буде смачно

yablochnyi_pirog_s_lukom_i_golubym_syrom

червона цибуля – 2 шт.

яблука – 5 шт.

цукор – 300 г

вершкове масло – 30 г

яйця – 4 шт.

молоко – 75 мл

борошно – 100 г

розпушувач – 5 г

яблучний оцет (5%) – 20 мл

червоне десертне вино – 100 мл

Червону цибулю очистіть та наріжте чвертькільцями завтовшки 2-3 мм. Помніть руками. Додайте яблучний оцет, червоне десертне вино та цукор. Перемішайте.  Залишіть маринуватися на 15 хвилин.

Яблука очистіть від шкірок та наріжте слайсами завтовшки 1,5-2 см. Викладіть їх на змащене маслом деко та запечіть у духовці за температури 175 °C впродовж 15 хвилин.

Розтопіть на пательні вершкове масло, додайте мариновану цибулю. Обсмажте її впродовж 2 хвилин. Потім тоненькою цівкою влийте маринад, перемішайте та залишіть ще на 5 хвилин на вогні.

Змішайте борошно із розпушувачем. Відділіть білки від жовтків. Збийте білки із цукром до густої піни. Поступово з‘єднайте їх з борошном. Потім тонкою цівкою влийте молоко і перемішайте тісто міксером до однорідності.

Форму для тарту змастіть вершковим маслом, на дно форми покладіть  круг пергаменту. Розподіліть по ньому карамелізовану цибулю. Залийте її тістом. Зверху викладіть яблучні скибочки.

Випікайте пиріг у духовці за температури 175 °C впродовж 45 хвилин. Потім остудіть, переверніть на блюдо, зніміть пергамент і знову переверніть, щоб яблука були зверху.

Для оздоблення посипте поверхню пирога цукровою пудрою.