Окунь, запечений на цибулевій подушці

Все буде смачно

1304071103_46198971_1247292679_7915944

цибуля – 6 шт.

окунь – 6 шт.

біле сухе вино ­– 200 мл

лимон – 1 шт.

вершкове масло – 120 г

чебрець – 6 гілочок

коріандр (в зернах) – 3 г

перець чорний горошком – 5 шт.

чорний мелений перець – 3 г

імбир (сухий) – 3 г

сіль – 20 г

Очистіть, випатрайте рибу і відріжте голови. На шкірці з двох боків ножем зробіть сіточку. У ступці перетріть сіль, коріандр, сухий імбир та чорний перець горошком.

Натріть спеціями рибу зовні і всередині, вичавіть до неї сік лимону та додайте вино. Перемішайте і залиште маринуватися на 1 годину.

Нарізану півкільцями цибулю залийте окропом, залиште на 30 хв. Злийте воду. Додайте вино, сіль та чорний мелений перець. Перемішайте і залиште маринуватися на кілька хвилин. Потім злийте рідину.

На шматки фольги покладіть мариновану цибулю для подушки. Викладіть на неї рибу. Черевце кожного окуня нафаршируйте маринованою цибулею, покладіть чебрець та вершкове масло.

Зверху рибу також змастіть вершковим маслом та полийте вином з маринаду. Загорніть у фольгу. Випікайте 30 хв. в розігрітій до 200°C духовці. За 10 хв. до завершення приготування – розгорніть фольгу.