Міні-піци з цибулею

Все буде смачно

f74238e3b5a9e20a67a0899626166d5b_fitted_612x412

ріпчаста цибуля – 4 шт.

помідори – 3 шт.

часник – 1 зубчик

борошно – 250 г

вода – 100 мл

моцарелла – 100 г

печериці – 50 г

оливки – 10 шт.

соняшникова олія – 70 мл

вершкове масло – 20 г

оливкова олія – 40 мл

сухі дріжджі – 4 г

цукор – 16 г

сіль – 10 г

чорний мелений перець – 4 г

білий мелений перець – 3 г

свіжий базилік – 2 гілочки

орегано (сухий) – 3 г

Замісіть тісто. Борошно змішайте з сіллю. Дріжджі розведіть у теплій воді з цукром, частинами влийте їх в борошно. Додайте олію. Місіть до еластичності. Залиште тісто підходити під рушником на 30 хв.

Для соусу – помідори натріть на тертці і перетріть через сито. Наріжте цибулю, подрібніть часник, обсмажте на суміші олії та вершкового масла. Додайте томатне пюре, цукор та чорний мелений перець, проваріть до загущення.

Цибулю наріжте кружечками, обсмажте на олії з двох боків. Моцареллу, печериці та оливки наріжте слайсами. Тісто для піци розділить на 8 частин. Кожну частину сформуйте в коржик. Викладіть їх на деко з пергаментом і змастіть соусом.

У центр кожної піци покладіть по кружечку обсмаженої цибулі. Присипте сіллю, сумішшю білого і чорного перцю. На цибулю викладіть слайси печериць, оливок та моцарелли.

Прикрасьте листочками базиліку, полийте оливковою олією та посипте орегано. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 15 хв.