Корона зі свинячої корейки з цибулевою начинкою і цибулевим соусом

Все буде смачно

20160912_133714

цибуля – 8 шт.

свиняча корейка – 16 реберець

бекон – 250 г

яблука – 4 шт.

селера – 4 стебла

часник – 3 зубчики

вершкове масло – 50 г

сіль – 15 г

чорний мелений перець – 6 г

чебрець – 5 гілочок

розмарин – 5 гілочок

базилік – 5 гілочок

коньяк – 75 мл

для цибулевого соусу:

цибуля – 1 шт.

базилік – 3 гілочки

сметана (30 %) – 60 мл

олія – 20 мл

лимонний сік – 5 мл

мед – 12 г

чорний мелений перець – 3 г

сіль – 5 г

Кісточки реберець зачистіть від м’яса. У м’ясі між кожним реберцем зробіть надрізи. Змішайте нарізану кубиком цибулю, подрібнений часник, чебрець, розмарин, базилік, сіль та чорний мелений перець. Натріть сумішшю корейку. Накрийте плівкою і залиште маринуватися на 1,5 год.

Приберіть з корейки цибулю та спеції. З’єднайте частини корейки разом, сформувавши корону. Кулінарною ниткою обв’яжіть м’ясо по колу знизу і зверху біля кісточок. Стрічкою з фольги зафіксуйте м’ясну корону.

Кожне реберце оберніть фольгою. Запікайте 15 хв. за температури 250°C. Потім зменшіть температуру до 180°C і випікайте ще 1 год.

Для начинки – бекон, нарізаний соломкою, обсмажте на сухій сковороді до рум’яності. Викладіть на паперові рушники. Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте до прозорості на жирові з бекону.

Селеру очистіть і наріжте слайсами. Додайте до цибулі і обсмажте 10 хв. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, розріжте на 8 частин, обсмажте на вершковому маслі, додайте коньяк. До цибулі і селери додайте обсмажений бекон і яблука. Перемішайте.

Дістаньте корону з духовки. Приберіть фольгу і нитку. Всередину корони викладіть начинку. Запечіть ще впродовж 15 хв. за температури 180°C.

Для соусу – обсмажену до м’якості цибулю подрібніть блендером разом зі сметаною, сіллю і перцем до однорідності. Додайте базилік, лимонний сік, мед і ще раз перетріть. Готову корону полийте коньяком і підпаліть. Подавайте разом з цибулевим соусом.