Кіш з цибулею та курячим філе

Все буде смачно

image

цибуля ріпчаста – 2 шт.

цибуля червона – 2 шт.

куряче філе – 300 г

борошно – 240 г

вершки (33%) – 200 мл

яйця – 4 шт.

сир твердий (гауда) – 100 г

біле сухе вино – 100 мл

масло вершкове – 120 г

олія – 20 мл

сіль – 14 г

чорний мелений перець – 3 г

чебрець – 2 г

карі – 2 г

розмарин – 2 гілочки

Замісіть пісочне тісто. Для цього натріть на тертці холодне вершкове масло, змішайте з борошном. Додайте сіль і жовток. Вимісіть, оберніть плівкою і охолодіть впродовж 30 хв.

Потім розкачайте тісто в пласт, перенесіть у форму, змащену вершковим маслом. Розподіліть тісто по формі, наколіть виделкою. Запечіть корж до напівготовності під вагою гороху впродовж 15 хвилин за температури 170°C.

Приготуйте начинку. Прогрійте олію з розмарином. Приберіть гілочки розмарину, в олію – викладіть куряче філе, нарізане соломкою, обсмажте до білого кольору.

Додайте сіль, перець, карі і чебрець. Ріпчасту і червону цибулю наріжте півкільцями, обсмажте разом з філе до м’якості. Додайте вино і протушкуйте.

Яйця збийте з вершками і дрібкою солі. Додайте натертий сир і перемішайте. На корж викладіть начинку з цибулі та філе. Залийте вершково-сирною заправкою. Випікайте пиріг в розігрітій до 170°C духовці 20 хв.