Хризантема з цибулі

Все буде смачно

IMG_4559-1038x576

ріпчаста цибуля – 3 шт.

молоко (2,5%) – 125 мл

олія – 500 мл

яйця – 2 шт.

борошно – 160 г

панірувальні сухарі – 100 г

сіль – 10 г

чорний мелений перець – 3 г

паприка мелена – 4 г

орегано сухий – 3 г

для соусу:

сметана (25%) – 60 мл

гірчиця звичайна – 3 мл

гірчиця діжонська – 3 мл

сіль – 5 г

У почищеної цибулини зріжте кришечку. Навхрест розріжте цибулину на 4 частини, не дорізаючи до кінця. Кожну четвертинку розріжте ще на 3 частини. Опустіть цибулю в холодну воду на 30 хвилин. Потім обсушіть.

Борошно змішайте з сіллю, паприкою, орегано і чорним меленим перцем. Яйця збийте з молоком. Запаніруйте цибульну хризантему в борошні, суміші яєць і молока, потім в сухарях. Обсмажте в розігрітій олії 7-10 хвилин.

Приготуйте соус: змішайте сметану зі звичайною та діжонською гірчицею, посоліть. Подавайте соус разом цибульною хризантемою.