Фарширована цибуля по-грузинськи

Все буде смачно

farshirovannyj-luk_2_2.1.11_326X580_2_2.1.11_326X580

цибуля – 9 шт.

свинина (лопатка) – 500 г

перець чилі – 2 шт.

волоські горіхи – 100 г

томатна паста – 50 г

сметана (25%) – 40 мл

олія – 40 мл

сіль – 15 г

цукор – 8 г

петрушка свіжа – 10 гілочок

петрушка сушена – 3 г

кінза – 10 гілочок

хмелі-сунелі – 4 г

коріандр мелений – 4 г

чорний мелений перець – 6 г

З двох сторін очищеної цибулі зріжте кришечки. З одного боку зробіть розріз до середини цибулини. Розберіть цибулю на прошарки. Два верхніх шари з’єднайте разом так, щоб розрізи не збігалися. Зробіть 9 цибулевих заготовок. Половину залишків цибулі обсмажте.

М’ясо перекрутіть на м’ясорубку з обсмаженою цибулею і перцем чилі. Подрібніть волоські горіхи. Додайте до фаршу половину горіхів, сіль, сушену петрушку, мелений коріандр, хмелі-сунелі та чорний мелений перець. Перемішайте. Наповніть цибулю фаршем.

Для заправки – перець чилі очистіть від насіння, подрібніть та обсмажте на олії. Додайте томатну пасту, цукор, сіль. Прогрійте кілька хвилин. Сметану розведіть у воді і додайте до заправки. Перемішайте і зніміть з вогню. Кінзу та петрушку подрібніть. Додайте до заправки половину зелені.

Вилийте у форму частину заправки, покладіть фаршировану цибулю і залийте  заправкою, що залишилася. Накрийте фольгою. Випікайте в розігрітій до 160°C духовці 1 годину.

За півгодини до завершення – зніміть фольгу і присипте подрібненими горіхами. Готову страву прикрасьте зеленню.