Сирне фондю

Все буде смачно

1_3_

для фондю:

твердий сир «гауда» – 250 г

твердий сир «радомер» – 100 г

сулугуні – 150 г

часник – 1 зубчик

біле сухе вино – 200 мл 

кукурудзяний крохмаль – 30 г  

сироп консервованих вишень – 30 мл

лимон – 1 шт.

білий мелений перець – 3 г

мелений мускатний горіх – 1 г 

для гарніру:

бекон — 200 г

креветки (середні) — 200 г

капуста броколі — 200 г

зелені яблука — 1 шт.

картопля (низькокрохмальна) — 200 г (2 шт.) 

виноград «киш-миш» – 200 г

білий хліб — 200 г 

Приготуйте гарнір: почистіть та наріжте картоплю. Відваріть картоплю, креветки та капусту броколі в окремому посуді. Відварену броколі перекладіть у воду з льодом, потім підсушіть.

Наріжте кубиком бекон, білий хліб та зелені яблука. Яблука збризніть лимонним соком. Креветки почистіть від панцирів, від ягід винограду приберіть гілочки. Викладіть гарнір на тарілку секторами.

Підготуйте фондюшницю: поставте на дно каструлі 3 свічки-таблетки, підпаліть. Розмістіть у каструлі 3 ножі лезом донизу. На ручки ножів встановіть змащену часником жаростійку миску.

До вишневого сиропу додайте крохмаль, біле сухе вино, білий мелений перець та мелений мускатний горіх. Перемішайте та додайте лимонний сік. Нагрійте суміш впродовж 5-7 хвилин.

Подрібніть три види сиру, додайте до винної суміші, помішуйте впродовж 5 хвилин, поки маса не стане однорідною. Смакуйте фондю, занурюючи гарнір у сирну масу.