Сирна лазанья

Все буде смачно

Table-for-Two_Lasagna_640x428

для коржів:

твердий сир «гауда» – 1 кг

картопляний крохмаль — 30 г

часник — 2 зубчики

для начинки:

бекон — 400 г 

помідори (середні) – 3 шт.

червоний болгарський перець — 2 шт.

твердий сир «пармезан» – 100 г

шампіньйони — 500 г (16 шт.) 

цибуля — 2 шт. 

олія — 80 мл

часник  – 2 зубчики

сіль — 2 г

панірувальні сухарі — 75 г 

для сирного соусу «бешамель»:

вершкове масло — 100 г

твердий сир «чеддер» – 150 г

борошно — 100 г

молоко — 1 л

мелений мускатний горіх — 1 г 

мелений білий перець — 3 г 

сіль — 5 г

Твердий сир натріть на дрібну терку, додайте часник та крохмаль. Перемішайте, розділіть масу на 5 коржів.

Викладіть коржі на деко з пергаментом, притисніть качалкою для щільності. Випікайте за температури 180°C впродовж 3-4 хвилин.

Для сирного соусу «бешамель» – розтопіть вершкове масло, додайте борошно та смажте до золотавості. Влийте молоко, перемішайте. Додайте натертий сир «чеддер», мелений мускатний горіх, мелений білий перець та сіль. Готуйте соус до консистенції густої сметани.

Для начинки – обсмажте на олії подрібнену цибулю зі слайсами шампіньонів, наприкінці додайте часник, посоліть. Болгарський перець обсмажте до м‘якості. Помідори наріжте кільцями, а бекон — кубиком.

Сформуйте лазанью: змащену форму присипте сухарями, викладіть сирний корж. На нього покладіть шар грибів, змастіть соусом. Знову покладіть корж, потім шар бекону та соус.

На наступний корж викладіть смажений перець. На ще один корж – помідори та соус. Покладіть останній корж, змастіть соусом, притрусіть слайсами пармезану. Випікайте лазанью 15 хвилин за температури 180°C.