Осетинський пиріг з сиром

Все буде смачно

osetinskii-pirog-s-syrom-03

для тіста:

борошно — 160 г

вода — 125 мл

олія — 40 мл

сухі дріжджі — 2 г

сіль — 2 г

цукор — 8 г

яйця — 1 шт.

для начинки:

твердий сир «гауда» – 100 г

бринза – 100 г

сир — 100 г

кріп свіжий — 5 гілочок 

зелена цибуля – 3 стебла

вершкове масло – 20 г

Замісіть тісто: змішайте сухі дріжджі, цукор, сіль та воду. Додайте борошно та олію. Вимісіть до однорідності. Залиште тісто на 30 хвилин підходити.

Для начинки – розімніть бринзу та сир до однорідності. Додайте натертий твердий сир. Подрібніть кріп та зелену цибулю. Перемішайте. Сформуйте із начинки кулю.

Розкачайте тісто, викладіть начинку та защипніть зверху краї тіста. Притисніть пиріг долонею та переверніть. Зробіть у центрі отвір, підрівняйте пиріг качалкою. Змастіть поверхню збитим яйцем. Випікайте 30 хв. за температури 200°C. Готовий гарячий пиріг змастіть шматочком вершкового масла.