Дріжджовий сирний пиріг

Все буде смачно

dscf1113

борошно — 450 г 

молоко (2,5%) — 200 мл

дріжджі (свіжі) — 15 г 

цукор — 70 г 

сіль — 5 г

вершкове масло — 90 г

яйця — 6 шт.

олія — 40 мл

твердий сир «гауда» – 450 г

сметана (25%) – 160 мл

сир — 400 г

Зробіть опару для тіста. Підігрійте молоко з сіллю. Змішайте дріжджі з цукром, з‘єднайте з теплим молоком, влийте у борошно. Перемішайте, накрийте рушником, поставте на 20 хвилин у духовку за температури 50°C.

Відділіть білки від жовтків. До жовтків додайте ціле яйце, збийте до легкої піни. Додайте вершкове масло, перемішайте. Влийте рідину у борошно та додайте олію. Отриману масу змішайте з опарою.

Накрийте тісто рушником, поставте на 30 хвилин в духовку за температури 50°C. Після цього залишіть за кімнатної температури.

Для начинки – частину твердого сиру натріть на крупну терку. Іншу частину наріжте слайсами та охолодіть. Перетріть сир, додайте цукор та збиті яйця. Перемішайте.

Розкачайте тісто, викладіть у змащену форму з пергаментом – із закидом на борти. На тісто викладіть трохи сирної маси, зверху перекрийте сирними слайсами та викладіть решту сирної начинки.

Для оздоблення – розкачане тісто наріжте смужками, викладіть на пиріг решіткою. Краї тіста на бортиках підгорніть до середини, надріжте ножицями. Змастіть пиріг яйцем. Випікайте 50 хвилин за температури 70°C.