Сирна піца по-чиказьки

Все буде смачно

0afa77978701da0cacdebf1a9482e75f0bad060b

для тіста:

борошно — 160 г

вершкове масло — 50 г

сметана (20%) – 80 мл

твердий сир «гауда» – 100 г

розпушувач — 5 г

сіль — 2 г

для начинки:

твердий сир «гауда»  – 200 г

цибуля – 2 шт.

червоний болгарський перець – 1 шт.

помідори (великі) – 2 шт.

свіжий базилік (фіолетовий) – 2 гілочки

яйця – 5 шт.

олія – 40 мл

сіль – 10 г

Замісіть тісто: змішайте борошно із розпушувачем та сіллю. Холодне вершкове масло наріжте кубиками та розітріть із сухою сумішшю. Додайте натертий сир та сметану. Вимісіть до однорідності. Оберніть плівкою та охолодіть впродовж 15 хвилин.

Приготуйте начинку. Обсмажте на олії подрібнену цибулю. Додайте нарізаний соломкою болгарський перець, смажте до м‘якості. Наріжте кружечками помідори.

Розкачайте тісто, викладіть у форму та проколіть виделкою. Припечіть корж до напівготовності впродовж 10 хвилин за температури 200°C, остудіть. Приготуйте заливку: збийте яйця із сіллю, додайте натертий сир.

Сформуйте піцу: на корж викладіть обсмажені цибулю та перець. Залийте овочі заливкою. Зверху викладіть помідори, кілька листочків базиліку, сир. Випікайте піцу 20 хвилин за температури 170°C.