Ледача ачма

Все буде смачно

lenivaya_achma_v_multivarke-238257

вірменський лаваш – 1 шт.

твердий сир «гауда» – 500 г

яйця – 2 шт.

кефір (2,5 %) – 400 мл

вершкове масло – 20 г

кріп – 3 гілочки

петрушка – 3 гілочки

часник – 2 зубчики

сіль – 5 г

чорний мелений перець – 1 г

Сир натріть на крупну терку. Поріжте зелень та додайте до сиру. Для заливки – збийте яйця, додайте кефір, часник, сіль та перець.

Лаваш розріжте навпіл на квадрати. Покладіть один квадрат у змащену маслом форму краями назовні. Вилийте частину заливки, викладіть половину натертого сиру із зеленню.

Зверху покладіть другу частину лаваша, полийте заливкою та викладіть сир, що залишився. Загорніть куточки лаваша у центр форми і полийте залишками заливки. Випікайте ачму за температури 180°C впродовж 20 хвилин.