Картопляно-сирний фондан

Все буде смачно

kartofelnie-knedliki-s-sirom

твердий сир – 200 г

картопля – 700 г

борошно – 50 г

крохмаль – 30 г

житні панірувальні сухарі – 75 г

вершкове масло – 50 г

олія – 20 мл

кріп – 2 гілочки

часник – 2 зубчики

лавровий лист – 1 шт.

сіль – 6 г

У киплячу воду додайте нарізану кубиками картоплю, часник, лавровий лист та олію. Відваріть 20 хв. Приберіть часник і лавровий лист. Злийте воду. Подрібніть картоплю на пюре. Посоліть і перетріть через сито. Остудіть.

Додайте до картоплі борошно і крохмаль. Перемішайте тісто до однорідності. Наріжте кубиками сир. Сформуйте фондан: мокрими руками зліпіть з картопляного тіста коржик діаметром 5-6 см. На центр покладіть кубик сиру, заліпіть тістом, скачайте його в кулю.

Обкачайте кулю в панірувальних сухарях і покладіть у силіконову формочку. Так само сформуйте інші фондани. Випікайте 20 хв. в розігрітій до 170°C духовці.

Розтопіть вершкове масло і змішайте з подрібненим кропом. Готові фондани полийте ароматним маслом.