Яблучний пиріг з карамеллю із пива

Все буде смачно

00020648

пиво (світле) – 500 мл

яблука – 1 кг

борошно – 360 г

вершкове масло – 230 г

сметана – 200 мл

сода – 6 г

цукор – 100 г

сіль – 5 г

Скибочки почищених яблук вимочіть у світлому пиві впродовж 30 хвилин. Потім злийте пиво та уварюйте його, доки не залишиться ¼ об’єму. Додайте цукор та перемішайте до розчинення. Отриманий сироп проваріть разом із вершковим маслом на пательні до загущення впродовж 5 хвилин.

Для тіста змішайте борошно з сіллю, додайте кубики холодного вершкового масла, порубайте масу ножем до однорідності та додайте змішану із содою сметану. Вимісіть тісто у однорідну кулю, оберніть плівкою, відправте у холодильник на 15 хвилин.

Охолоджене тісто розкачайте у великий круглий пласт, перекладіть у форму для тарту. Залишки тіста приберіть за допомогою качалки.

Зверху на тісто одна за одною викладіть вимочені у пиві скибочки яблук, формуючи із них внутрішнє і зовнішнє коло. Яблука на тісті залийте пивною карамеллю.

Залишок тіста розкачайте та поріжте на смужки. Викладіть їх на пиріг решіткою. Випікайте пиріг у духовці впродовж 20 хвилин за температури 200°C.