Шоколадний торт з пива

Все буде смачно

IMG_20150213_000146

для бісквіту:

пиво (темне) – 250 мл

цукор – 400 г

какао – 100 г

вершкове масло – 250 г

яйця – 2 шт.

кефір – 100 мл

ванільний цукор – 8 г

борошно – 250 г

сіль – 10 г

сода – 24 г

для просочування:

пиво (темне) – 100 мл

какао – 75 г

цукор – 60 г

ванільний цукор – 4 г

для крему:

ряжанка – 500  мл

кефір 2,5% – 500 мл

сметана 15% – 500 мл

вершкове масло – 130 г

цукрова пудра – 500 г

ванільний цукор – 4 г

Замісіть тісто. У сотейник до темного пива додайте цукор, какао та вершкове масло. Проваріть до однорідності та остудіть до 60°C.

Яйця збийте до однорідності, влийте кефір та додайте ванільний цукор.

Яєчну масу введіть до остиглої пивної суміші. Окремо змішайте борошно з сіллю та содою, поступово додайте сухі інгредієнти до рідких.

Дно роз’ємної форми вистеліть пергаментом та змастіть його вершковим маслом. Вилийте тісто у форму та запікайте протягом 45 хвилин за температури 180°C.

Для просочування торту – у сотейнику змішайте темне пиво, какао, цукор та ванільний цукор. Прогрійте суміш до повного розчинення цукру та какао.

Для крему – заморозьте у щільних пакетах ряжанку, кефір та сметану. Потім викладіть їх на сито з марлею та залиште за кімнатної температури на 8-10 годин.

Після цього збийте сирну масу із м’яким вершковим маслом, поступово додаючи цукрову пудру та ванільний цукор.

Готовий остиглий бісквіт проколіть шпажками та залийте просочуванням. Вилийте крем у центр торту, розподіліть його лопаткою та відправте торт у холодильник на 1,5 години. Готовий торт присипте какао.