Курка на пиві

Все буде смачно

Курица-в-аэрогриле-на-пиве

курка – 1,5 кг

пиво (світле) – 1 л

булгур – 200 г

розмарин – 2 г

чебрець – 2 г

лавровий лист – 2 шт.

паприка мелена – 6 г

сушений часник – 3 г

чорний мелений перець – 2 г

сіль – 30 г

Змішайте світле пиво, чорний мелений перець,  мелену паприку, сушений часник та сіль. Покладіть курку у щільний пакет та залийте маринадом. Залиште за кімнатної температури на 1 год.

У літрову банку налийте пивний маринад та воду. Додайте мелений чебрець, розмарин та лаврове листя. Насипте булгур.

У центр дека поставте банку, на неї насадіть курку. На дно дека вилийте залишок маринаду. Відправте курку у холодну духовку та увімкніть температуру 200°C. Запікайте 1,5 години.

Готову курку разом із банкою переверніть так, щоб булгур із банки висипався всередину курки. Прикрасьте страву зеленню.