Короп, запечений у пиві

Все буде смачно

carp_in_beer

пиво (світле) – 1 л

короп – 1,5 кг

стебла селери – 4 шт.

цибуля – 2 шт.

морква – 1 шт.

болгарський перець – 1 шт.

вершкове масло – 30 г

житній хліб – 100 г

лимон – 1 шт.

чабрець – 20 г

чорний мелений перець – 5 г

сіль – 35 г

Рибу почистіть, випатрайте, відріжте плавники та зябра. По спинці та хвостовій частині з обох боків коропа зробіть паралельні насічки глибиною 1 см. Поперек них зробіть такі ж насічки, формуючи решітку.

Далі натріть коропа сіллю, меленим чебрецем та чорним меленим перцем, полийте соком лимону та залиште маринуватися на 20 хв.

Підсмажте на пательні порізану цибулю, стебла селери, моркву,  болгарський перець. Викладіть овочі на деко та залийте їх світлим пивом. На овочеву подушку викладіть коропа. Запікайте 40 хв. за температури 180°C.

Кожні 10 хв. поливайте коропа пивом. За 10 хв. до готовності додайте крихти житнього хліба.

По завершенні запікання овочево-хлібну масу перебийте на пюре. З цим соусом подавайте готового коропа. Прикрасьте рибу гілочками свіжого чебрецю, кільцями лимону.