Польський пивний суп

Все буде смачно

Beer Soup

пиво (світле) – 1 л

хліб пшеничний – 120 г

хліб житній – 200 г

яйця – 2 шт.

вершкове масло – 60 г

кмин – 9 г

цукор – 4 г

сіль – 5 г

петрушка – 5 гілочок

гвоздика – 3 бутони

червоний мелений перець – 2 г

часник – 2 зубчики

олія – 20 мл

У каструлі на вершковому маслі обсмажте гвоздику, кмин та червоний мелений перець. Щойно спеції розкриють свій аромат – додайте світле пиво. Покришіть у каструлю пшеничний хліб. Доведіть до кипіння та процідіть масу через сито. 

Із процідженої суміші  відлийте півсклянки рідини та трохи остудіть її. Розітріть жовтки із цукром, змішайте із відлитою рідиною та, помішуючи, введіть у гарячий суп.

На суміші масла та олії впродовж хвилини обсмажте розчавлений часник, додайте кубики житнього хліба і смажте ще 2 хвилини. Готовий суп посоліть, розлийте по тарілках, присипте гріночками та дрібно порізаною петрушкою.