Бринза у пивному клярі з пивним соусом

Все буде смачно

syr-brynza-recept-1

пиво (світле) – 450 мл

бринза – 350 г

соєвий соус – 90 мл

борошно – 270 г

яйця – 2 шт.

яблучний оцет (6%) – 20 мл

цукор – 8 г

крохмаль – 3 г

вода – 20 мл

цибуля ріпчаста – 1 шт.

часник – 2 зубчики

сіль – 2 г

олія – 415 мл

Поріжте бринзу брусочками, залийте соєвим соусом (50 мл), вимочуйте впродовж 15 хв.

Приготуйте соус. Обсмажте до золотавості подрібнену цибулю та часник, залийте світлим пивом (200 мл) та тушкуйте впродовж 10 хвилин. Потім додайте суміш соєвого соусу (40 мл), яблучного оцту та цукру. Варіть ще 10 хвилин.

Наприкінці додайте розведений у воді крохмаль, проваріть кілька хвилин, помішуючи, та приберіть соус з вогню.

Для кляру збийте яйця із сіллю до однорідності, поступово введіть борошно та холодне світле пиво (250 мл).

Шматочки бринзи обкачайте у борошні, занурте в кляр та опустіть у розжарену олію. Обсмажуйте впродовж 2 хвилин.