Печінковий торт

Все буде смачно

20160815_13405922

печінка – 800 г

цибуля ріпчаста – 2 шт.

морква – 1 шт. 

вершкове масло – 200 г

яйця – 6 шт.

сметана (20%) – 120 мл

борошно – 240 г

розпушувач – 5 г

олія – 20 мл

яблука – 300 г

журавлина – 400 г

цукор – 192 г

желатин – 15 г

вода – 40 мл

куркума – 3 г

перець чилі – 1 шт.

коньяк – 70 мл

фісташки – 50 г

чебрець – 2 гілочки

сіль – 10 г

чорний мелений перець – 6 г

для оздоблення:

базилік – 2 листочки

журавлина – 3 ягоди

подрібнені фісташки – 10 г

Змішайте борошно з розпушувачем. Збийте яйця, додайте до них сметану, цукор, сіль, куркуму, перець чилі та борошно з розпушувачем. Змішайте до однорідності.

Розлийте тісто у три однакові форми, випікайте коржі впродовж 20 хвилин за температури 200°C.

Для конфітюру – замочіть у воді желатин. Почистіть та наріжте шматочками яблука. До журавлини – додайте цукор. Перекрутіть яблука з журавлиною через м‘ясорубку. Протушкуйте пюре на малому вогні впродовж 20 хвилин і остудіть. Додайте желатин, розтоплений на паровій бані з 1 ст.л. конфітюру.

Для паштету – обсмажте подрібнену цибулю з чебрецем.  Додайте нарізану моркву, поперчіть. Покладіть до овочів порізану печінку, смажте 5 хвилин. Додайте коньяк, коли алкоголь випарується – посоліть, зніміть з вогню і дайте охолонути.

Потім додайте до печінки масло, перебийте блендером до однорідної маси, додайте  подрібнені фісташки.

Викладіть торт у форму в такій послідовності: спочатку корж, потім паштет, далі конфітюр. Повторіть таку ж послідовність ще двічі. Розрівняйте на поверхні торту конфітюр, поставте торт у холодильник на 3 години.