Печінкові рулетики з беконом

Все буде смачно

печінка свиняча – 800 г

сметана (20%) – 150 мл 

сир (15%) – 150 г

бекон – 200 г

зелена цибуля – 20 пер

вершки (20%) – 200 мл

олія – 40 мл

лимон – 1 шт.

сіль – 11 г

чорний мелений перець – 5 г

мелений мускатний горіх – 2 г

Печінку наріжте слайсами, накрийте харчовою плівкою та відбийте. Посоліть та поперчіть.

Для начинки – сир перетріть через сито, дрібно поріжте зелену цибулю. Перемішайте сир з цибулею, додайте сметану.

На кожен шматок печінки покладіть по 1 ст. л. начинки і загорніть у рулет. Печінкові рулети обгорніть навхрест слайсами бекону та зафіксуйте зубочистками. Підсмажте рулетики на пательні до золотистої скоринки.

Приготуйте вершковий соус. До вершків додайте цедру половини лимона та мелений мускатний горіх. Варіть, поки соус не загусне.

Перекладіть підсмажені рулетики у скляну форму, залийте вершковим соусом та тушкуйте у духовці впродовж 10 хвилин за температури 180 °C.