Теплий печінковий салат з яйцем-пашот

Все буде смачно

pechen1

печінка свиняча – 400 г

перець болгарський – 1 шт.

цибуля червона – 1 шт.

помідори – 3 шт.

листя салату ­– 200 г

олія – 60 мл

молоко (2,5%) – 500 мл

яйця – 3 шт.

лимон – 1 шт.

оцет (9%) – 20 мл

сіль – 6 г

чорний мелений перець – 4 г

Печінку вимочіть в молоці, наріжте на шматки, обсмажте впродовж 5 хвилин. Потім додайте сіль та перець, перекладіть у миску.

Червоний перець та цибулю наріжте соломкою, помідори – півкільцями. На пательні, де смажилась печінка, впродовж 5 хвилин обсмажте порізаний перець.

Приготуйте заправку: змішайте олію з лимонним соком, додайте сіль та перець. Викладіть листя салату на тарілку, полийте заправкою. Потім покладіть смажену печінку, поверх неї – перець, за ним цибулю і помідори. Полийте рештою заправки.

Відваріть яйце-пашот. Закип‘ятіть воду з оцтом, зменшіть вогонь, закрутіть ложкою у воді вир та розбийте в нього яйце. Варіть 4 хвилини. Готове яйце-пашот викладіть поверх салату.