Печеня з печінки та винограду

Все буде смачно

pechen10

печінка свиняча – 500 г

перець болгарський – 1 шт.

перець чилі – 1 шт.

цибуля ріпчаста – 1 шт.

темний виноград – 500 г

коньяк – 40 мл

олія – 40 мл

чорний мелений перець – 3 г

сіль – 5 г

Печінку наріжте шматочками та обсмажте на пательні з олією впродовж 5 хвилин. Додайте сіль та перець, перекладіть у миску. Викладіть на пательню, де смажилась печінка, порізану півкільцями цибулю, обсмажте 3 хвилини.

Наріжте соломкою  болгарський перець та перець чилі. Додайте до цибулі і обсмажте ще 3 хвилини. Потім покладіть до овочів обсмажену печінку.

Помийте виноград, відділіть ягоди. З половини винограду вичавіть сік і додайте його на пательню з печенею. Туди ж додайте 2 ст. л. коньяку. Коли суміш закипить, зніміть пательню з вогню.

Поріжте решту ягід винограду навпіл, додайте до печені. Перекладіть її у казан, запікайте 10 хв. в духовці за температури 180°C.