Торт «Ейфорія»

Все буде смачно

IMG_2832

молоко (2,5%) – 270 мл

яйця – 10 шт.

цукрова пудра – 250 г

фісташки – 50 г

вершкове масло – 300 г

цукор – 400 г

желатин – 40 г

картопляний крохмаль – 40 г

ванільний цукор – 15 г

чорний шоколад (70 %) – 200 г

лимон – 1шт.

лимонна кислота – 3 г

Спочатку приготуйте коржі і прикраси. Збийте білки з цукровою пудрою в щільну піну. Розділіть збитий білок на дві частини. В одну додайте подрібнені фісташки. Перемішайте.

Викладіть масу в кондитерський мішок. По спіралі видавіть круглий корж на деко з пергаментом. Збиті білки, що залишилися, викладіть в інший кондитерський мішок. Видавіть візерунки на друге деко з пергаментом.

Поставте обидва дека в духовку, випікайте впродовж однієї години за температури 120 градусів.

Приготуйте суфле. Замочіть заздалегідь желатин у воді. Також розведіть водою крохмаль.

Відділіть жовтки від білків. Розітріть жовтки з цукром і ванільним цукром.

Додайте молоко та розведений крохмаль. Суміш уварюйте, поки вона не стане густою.

Потім зніміть з вогню, додайте вершкове масло і збийте в крем. Прогрійте желатин до рідкого стану на паровій бані.

Збийте білки з цукром і лимонною кислотою до густої піни. Додайте желатин тонкою цівкою, продовжуючи збивати до однорідності. З лимона натріть цедру. Змішайте крем, цедру і збиті білки.

Вистеліть дно і бортики роз’ємної форми харчовою плівкою. Перелийте в неї молочне суфле. Поставте його в холодильник на 4 години.

Приготуйте глазур. Розтопіть чорний шоколад на паровій бані. Додайте молоко, розмішайте.

Сформуйте торт. На корж викладіть суфле. Полийте глазур’ю і викладіть зверху прикраси з безе.