Розумне тістечко

Все буде смачно

mrwlxXGGa2U

яйця – 4 шт.

молоко (2,5 %) – 250 мл   

вода – 40 мл    

цукор – 150 г

борошно – 115 г

вершкове масло – 125 г 

ванільний цукор – 3 г

цукрова пудра – 100 г

Розтопіть в сотейнику вершкове масло. Відокремте білки від жовтків. У жовтки додайте цукор, ванільний цукор і воду. Ретельно збийте.

Розтоплене вершкове масло вливайте в жовтки тонкою цівкою, продовжуючи збивати масу до однорідності. У процесі збивання додайте також просіяне борошно і молоко.

Окремо збийте білки в густу піну. Збиті білки перелийте в масу з жовтками. Обережно перемішайте суміш до однорідності. Візьміть нероз’ємну форму. Ретельно змастіть її вершковим маслом і вилийте в неї молочне тісто.

Поставте в духовку на 1 годину, випікайте корж за температури 160°C. Потім дайте охолонути тістечку в духовці 15 хвилин, і далі за кімнатної температури – ще 15 хвилин.

Готове тістечко присипте цукровою пудрою та наріжте на порційні шматочки.