Морозиво «Семіфредо»

Все буде смачно

2 (1)

молоко – 125 мл

яйця – 2 шт.

цукор – 150 г

сметана (10-15%) – 60 мл

консервовані персики – 3 шт.

розморожена малина – 250 г

розморожена чорниця – 40 г

м’ята – 6-7 гілочок

ванільний цукор – 3 г

вершкове масло – 25 г

лимон – 1 шт.

Закип’ятіть молоко. Розділіть яйця на жовтки і білки. У жовтки додайте цукор і ванільний цукор. Збийте.

Гаряче молоко влийте в жовтки тонкою цівкою, продовжуючи збивати до однорідності. Перелийте суміш у сотейник і виварюйте на маленькому вогні до загущення.

Окремо збийте білки з цукром в густу піну. Консервований персик покладіть в сито і дайте стекти сокові. Потім м’якоть подрібніть в бленд ері на однорідне пюре.

Додайте до крему пюре з персиків та сметану. Перемішайте. Додайте збиті білки. Знову перемішайте.

Візьміть три миски і вистеліть дно та борти харчовою плівкою так, щоб краї плівки звисали назовні. Розкладіть масу у три миски. Окремо перетріть через сито чорницю. Листочки м’яти подрібніть в блендері з водою.

В одну миску з масою вилийте чорничне пюре, в іншу – подрібнену м’яту, третя залишається без змін. Перемішайте суміші з натуральними добавками. Поставте миски в морозильну камеру на 4 години.

Приготуйте малиновий соус. Перетріть малину через сито, додайте сік лимону та цукор. Перемішайте.

Готове морозиво розкладіть по вазочках так, щоб на порцію було по одній кульці різного кольору. Полийте малиновим соусом.