Молочні кульки

Все буде смачно

молоко (2,5%) – 250 мл

цукор – 500 г

ванільний цукор – 3 г

крохмаль – 100 г

борошно – 40 г

сода – 6 г

манка – 20 г

вершкове масло – 50 г

олія – 400 мл

Розтопіть у сотейнику вершкове масло. Змішайте крохмаль, борошно, соду та манку. Додайте розтоплене масло та молоко.

Перелийте суміш у сотейник і варіть, помішуючи, поки тісто не почне відставати від стінок і не збереться докупи.

Перекладіть його в миску, дайте  охолонути. Вимішуйте тісто доки воно не стане однорідним та еластичним.

Налийте у сотейник олію. З тіста скачайте ковбаску діаметром 2 см. Поріжте її на 20 шматків. Сформуйте кульки. Обсмажте кульки в олії.

Поставте на вогонь сотейник, розчиніть у воді 200 г цукру. Додайте ванільний цукор. Зваріть сироп.

Викладіть у цукровий сироп обсмажені молочні кульки. Дайте сиропові закипіти. Викладіть кульки на тарілку, зверху – полийте сиропом.