Шаховий пиріг

Все буде смачно

99_main

куряче  філе – 500 г (2 шт.)

сметана (20%) – 60 мл

яйця – 2 шт.

цибуля – 1 шт.

часник – 1 зубчик

сир твердий – 400 г

петрушка – 5 гілочок

сушений базилік – 5 г

шпинат – 200 г

томатна паста – 60 мл

морква – 1 шт.

сіль – 5 г

паприка мелена – 5 г

чорний мелений перець – 2 г

мелений мускатний горіх – 1 г

коріандр мелений – 2 г

Свіжий шпинат бланшуйте в окропі впродовж 2 хв. та відкиньте на друшляк. Порізану кружальцями моркву варіть упродовж 20 хв.

Куряче філе, цибулю і часник по черзі подрібніть у блендері та викладіть у миску.

Додайте сіль, чорний перець, базилік, жовтки та сметану. Перемішайте та розділіть фарш ложкою на 3 частини. Подрібнений сир поділіть на 4 однакові частини. Три частини розкладіть у миски з фаршем, а 4-ту відкладіть для посипання пирога.

До 1-шої частини фаршу додайте томатну пасту, до 2-гої – порізані шпинат і петрушку, до 3-тьої – відварену та подрібнену на пюре моркву, мелений коріандр і мускатний горіх. Кожну начинку візуально поділіть на три частини.

Сформуйте перший шар пирога: перенесіть помаранчеву начинку в форму, застелену пергаментом та змащену шматочком вершкового масла. Сформуйте з неї ковбаску завдовжки як форма – щоб начинка займала 1/3 площі дна.

Поруч з помаранчевою так само викладіть зелену та червону начинки. Присипте перший шар пирога паприкою. Таким же чином сформуйте другий і третій ряди – стежте за тим, щоб смужки чергувалися за кольорами.

У другому шарі мають бути зелена, червона  та оранжева начинки. У третьому –  червона, помаранчева та зелена. Кожен шар присипайте паприкою.

Поставте пиріг в розігріту до 180 °C духовку  на 30 хв. За 10 хв. до готовності присипте верх пирога сиром, що залишився. Разом з пергаментом дістаньте пиріг з форми.