Салат-желе

Все буде смачно

image-1da926565903418f4d0ceea2bbba755c8afc32300b908191ce438063416f35cb-V

куряче філе – 500 г (2 шт.)

яблуко – 1 шт.

картопля – 2 шт.

горошок зелений – 200 г

морква – 1 шт.

желатин – 40 г

огірки мариновані – 4 шт.

яйця – 6 шт.

сметана (25%) – 250 мл

гірчиця – 20 мл

сіль – 15 г

цукор – 4 г

чорний мелений перець – 4 г

перець духмяний горошком – 3 шт.

лаврове листя – 2 шт.

лимонний сік – 5 мл

Киньте в окріп з лавровим листям та горошинами духмяного перцю моркву, порізану кубиками. Через 5 хв. додайте картоплю і варіть ще 5 хв. Готові кубики відкиньте на друшляк. Відлийте трохи бульйону – аби остигав.

Розріжте  філе поперек волокон на 3 частини та додайте до овочевого бульйону. Готове м’ясо дістаньте шумівкою та зніміть бульйон з вогню.

Обчищене та нарізане кубиками яблуко полийте лимонним соком.

Желатин залийте остиглим бульйоном на 5 хв.

Для сметанно-гірчичного соусу виделкою перетріть варений жовток, додайте  сметану, гірчицю, цукор і сіль. Збийте виделкою.

Процідіть желатин через сито просто в гарячий бульйон.

Змішайте у великій мисці зелений горошок, порізане кубиками куряче філе, порізані кубиками мариновані огірки, яблуко, картоплю, моркву.

Викладіть соус у бульйон з желатином і перемішайте. Залийте бульйоном салат і перемішайте.

Викладіть у форму, застелену плівкою, половину отриманої маси.

Посередині уздовж форми викладіть варені яйця так, щоб вузька частина одного яйця торкалася широкої частини іншого.

Поверх яєць викладіть другу половину рідкого салату. Щільно накрийте желейну масу кінцями харчової плівки та поставте в холодильник на 4-5 годин.