Куряча бастурма

Все буде смачно

maxresdefault

куряче філе – 500 г (2 шт.)

вино червоне напівсухе – 50 мл

паприка солодка мелена — 60 г

гострий червоний мелений перець — 0,5 г

чебрець – 2 г

розмарин – 4 г

часник – 1 зубчик

перець чорний мелений – 5 г  

мелене лаврове листя – 1 г

сіль – 160 г

Відріжте від філе зайві виступи, надаючи йому цілісності. Приготуйте суміш для засолювання. Додайте до солі мелений лавровий лист, чебрець і  розмарин, видавіть часник. Перемішайте.

Добре натріть м’ясо сумішшю. Викладіть суміш спецій на харчову плівку. Зверху викладіть філе, обліпіть його спеціями та загорніть у плівку. Поставте в холодильник на 1 добу.

Промийте філе та обсушіть. Викладіть філе у суміш паприки, червоного меленого перцю, чорного меленого перцю, чебрецю, розмарину і вина. Ретельно натріть м’ясо кашкою і загорніть у марлю.

Протягніть за допомогою голки кулінарну нитку через найтовстіше місце філе, відступаючи від краю 1,5 см. Обидва кінці нитки зв’яжіть між собою, щоб вийшла петля. Підвісьте бастурму в провітрюваному місці на 3 доби.