Курка під соусом «Теріякі»

Все буде смачно

kurinoe_file_v_souse_quotteriyakiquot_-42010

куряче філе – 250 г 

соєвий соус  – 60 мл

мірін або біле десертне вино – 60 мл

саке або біле сухе вино – 60 мл

цукор – 30 г

корінь імбиру – 30 г

кунжут – 30 г

солодкий болгарський перець – 150 г

У сковороді змішайте саке або біле сухе вино, мірін або біле десертне вино, соєвий соус та цукор. Доведіть суміш до кипіння, додайте подрібнений імбир. Проваріть соус до загущення.

Куряче філе підсмажте цілим шматком на пательні з усіх сторін до середньої готовності. Потім перекладіть м’ясо на пательню із готовим соусом «Теріякі» та смажте ще декілька хвилин, доки курка не набуде блискучого глянцевого кольору.

Готову курку поріжте на слайси, полийте киплячим «Теріякі», присипте кунжутом. Подавайте із обсмаженими на пательні різнокольоровими шматочками болгарського перцю.