Картопляний торт

Все буде смачно

3_main

для коржів:

картопля (жовта) – 1,5 кг

цибуля ріпчаста – 1 шт.

олія – 40 мл

яйця – 2 шт.

сіль – 5 г

чорний мелений перець – 2 г

для картопляного крему:

картопля (біла) – 1 кг

вершкове масло – 75 г

вершки (15%) – 80 мл

яйця – 2 шт.

чорний мелений перець – 2 г

сіль – 5 г

твердий сир – 200 г

для м‘ясного крему:

свинина (лопатка) – 600 г

цибуля ріпчаста – 100 г

болгарський перець – 120 г

олія – 40 мл

петрушка – 5 гілочок

сіль – 5 г

чорний мелений перець – 3 г

червоний мелений перець – 2 г

вершкове масло – 100 г

мелений мускатний горіх – 4 г

для маринування реберець:

свинячі реберця – 300 г

помідори – 400 г

апельсин – 1 шт.

цибуля ріпчаста – 1 шт.

олія – 20 мл

соєвий соус – 80 мл

червоне сухе вино – 125 мл

червоний мелений перець – 3 г

чорний мелений перець – 3 г

сіль – 5 г

вершкове масло – 25 г

цукор – 16 г

крохмаль – 10 г

вода – 50 мл 

20160530_193037(1)

Натріть на терці картоплю разом із цибулею, додайте яйця, борошно, сіль та чорний мелений перець. Обсмажте коржі на сковороді з обох боків.

Для м‘ясного крему-паштету обсмажте дрібно порізану цибулю, свинячий фарш, подрібнений болгарський перець, петрушку та кріп. Додайте сіль, червоний та чорний мелений перець.

Обсмажену масу подрібніть у блендері разом із м‘яким вершковим маслом та мускатним горіхом.

Для картопляного крему відварену картоплю потовчіть. Додайте вершкове масло, вершки, жовтки, чорний мелений перець, сіль та перебийте блендером.

Приготуйте маринад для реберець. Подрібнені помідори протушкуйте на сковороді, перебийте блендером та змішайте із апельсиновим соком і дрібно порізаною цибулею.

Додайте соєвий соус, вино, червоний та чорний мелений перець, сіль. Маринуйте ребра у суміші 30 хв. Потім викладіть на деко та запікайте протягом 30 хв. за температури 180°C.

Готові реберця обсмажте на пательні у суміші вершкового масла та цукру. З маринаду приготуйте соус: додайте до нього крохмаль, доведіть до кипіння та трохи прогрійте на пательні.

Сформуйте торт. Промастіть картопляні коржі м’ясним паштетом. Змастіть боки та верх торту картопляним кремом, притрусіть натертим твердим сиром.

Зробіть оздоблення у вигляді квітів. У центр торту – поставте пірамідкою реберця. Подавайте із соусом.