Картопляні слойки

Все буде смачно

maxresdefault

картопля – 500 г

куряча печінка – 300 г

цибуля – 100 г

морква – 120 г

вершкове масло – 225 г

яйця – 1 шт.

сіль – 25 г

борошно – 180 г

кунжут – 15 г

чорний мелений перець – 3 г

олія – 40 мл

Відварену картоплю потовчіть на пюре, додайте жовток, сіль та борошно. Тісто скатайте у ковбаску та розріжте на частини, кожну з яких розкатайте у тонкий коржик.

Розтопіть у духовці вершкове масло, зніміть з нього верхній шар жиру та дайте йому охолонути. Кожен коржик змастіть охолодженим топленим маслом та складіть один поверх іншого.

Складені коржі поставте у холодильник на 10 хвилин, після чого розкатайте заготовку у великий квадратний пласт. Розріжте його на однакові квадрати.

Приготуйте начинку. Обсмажте порізану курячу печінку, додайте подрібнену цибулю, моркву, нарізану соломкою, сіль та чорний мелений перець. Перебийте усе у блендері разом із м‘яким вершковим маслом. 

Сформуйте слойки. На середину кожного квадратика покладіть начинку. Візьміть тісто за один кутик та прикладіть його до протилежного, далі притисніть до них третій кут та скріпіть всі відкриті місця.

Покладіть картопляні слойки на деко найдовшим рубцем донизу.  Змастіть збитим жовтком та присипте кунжутом.  Випікайте у розігрітій до 190 °C духовці протягом 20 хв.