Картопляні кульки у вершковому соусі

Все буде смачно

kartofelnye-shariki-vo-frityure

картопля – 1 кг

часник – 3 зубчики

твердий сир – 200 г

житній хліб – 100 г

волоські горіхи – 150 г

яйця – 2 шт. 

вершки (15%) – 100 мл

кріп – 5 гілочок

петрушка – 5 гілочок

чорний мелений перець – 5 г

сіль – 17 г

Відварену у «мундирі» картоплю потовчіть на пюре, додайте сіль та чорний мелений перець.

Для начинки – подрібніть кріп та петрушку, смажені волоські горіхи та часник. Перемішайте.

Для соусу – проваріть на паровій бані вершки разом із натертим на терці твердим сиром, сіллю та чорним меленим перцем.

Для паніровки – житній хліб подрібніть на крупні крихти.

Сформуйте картопляні кульки. У центр картопляної палянички викладіть трохи горіхово-часникової начинки, заліпіть її, сформуйте кульку.

Занурте кульки у збите яйце та запаніруйте у крихтах хліба. Викладіть на деко з пергаментом. Запікайте у духовці, розігрітій до 200 °C протягом 15 хв. Подавайте із вершково-сирним соусом.