Гусак з яблуками і яблучною гірчицею

Все буде смачно

6001161-700x468

яблука – 19 шт.

гусак – 3 кг

чорнослив – 200 г

корінь імбиру – 50 г

часник – 2 зубчики

соєвий соус – 100 мл

олія – 50 мл

сіль – 70 г

перець – 20 г

розмарин – 4 гілочки

базилік зелений – 2 гілочки

бадьян – 2 шт.

сидр – 250 мл

для яблучної гірчиці:

яблука – 3 шт.

суха гірчиця – 60 г

яблучний оцет (6%) – 60 мл

кориця – 4 г

сіль – 5 г

мед – 35 мл

Приготуйте маринад. Почистіть і натріть імбир, видавіть часник, додайте розмарин і подрібнений базилік. Витисніть сік з яблук і влийте до маринаду. Також додайте соєвий соус, олію і бадьян. Перемішайте.

Видаліть з тушки гусака гузку. Поріжте гусака на шматочки, натріть їх сіллю та перцем і покладіть в маринад. Залишіть на 1 годину. Потім обсмажте.

Поріжте яблука, додайте листочки розмарину і чорнослив. Половину яблук висипте в гусятницю. Зверху викладіть обсмажені шматочки гусака і висипте яблука, що залишилися.

Зробіть заправку. До витопленого жиру додайте сидр і чорний мелений перець. Прогрійте і залийте заправкою гусака з яблуками. Накрийте гусятницю кришкою і поставте у розігріту до 180°C духовку на 2 години.

Для яблучної гірчиці – яблука без шкірки та серцевини загорніть у фольгу і запікайте 20 хвилин за температури 180°C. Потім остудіть і подрібніть на пюре. Додайте суху гірчицю, яблучний оцет, сіль, корицю та мед. Перемішайте. Гусака з яблуками подавайте разом з яблучною гірчицею.