Яблучні пончики з карамельним соусом

Все буде смачно

yablochnie-ponchiki-1036-50690

яблука – 3 шт.

борошно – 300 г

яйця – 2 шт.

цукор – 200 г

розпушувач – 5 г

кориця – 2 г

ванільний цукор – 8 г

олія – 120 мл

сіль – 5 г

для карамельного соусу:

цукор – 250 г

вода – 40 мл

вершки (33%) – 100 мл

вершкове масло – 50 г

Борошно змішайте з розпушувачем, сіллю і корицею. Яйця збийте з цукром, додайте ванільний цукор та олію. З‘єднайте борошно з яєчною сумішшю.

Яблука очистіть від шкірки, виріжте серединки і подрібніть на пюре. Витисніть зайвий сік, викладіть яблучне пюре в тісто і перемішайте.

Намалюйте на пергаменті однакові кружечки. Зворотною стороною покладіть пергамент на деко. Витисніть тісто смужкою по лінії трафарету. Випікайте пончики в розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин.

Для карамельного соусу – додайте до цукру воду, проваріть до золотистого кольору. Потім додайте підігріті вершки та вершкове масло. Перемішайте. Занурте пончики в карамельний соус.