Відривний яблучний пиріг

Все буде смачно

preview-650x341-98-1464862504

яблука – 5 шт.

молоко (2,5%) – 300 мл

дріжджі – 10 г

сметана – 40 мл

цукор – 125 г

сіль – 12 г

борошно – 740 г

вершкове масло – 120 г

яйця – 3 шт.

ванільний цукор – 8 г

У підігріте молоко додайте дріжджі, цукор і 1 ст.л. борошна. Перемішайте. Залиште опару на кілька хвилин.

Збийте яйця, додайте вершкове масло, опару та сметану. До борошна додайте дрібку солі. Всипте борошно в рідку масу і замісить тісто. Залиште його підходити на 30 хвилин.

Яблука очистіть від шкірки, виріжте серединки і наріжте скибками. Запаніруйте в суміші цукру та ванільного цукру.

Розкачайте тісто, виріжте чашкою кружечки, викладіть на кожен кружечок по яблучній скибці і защипніть краї, як вареника. Перекладіть заготовки у форму, застелену пергаментом і змащену маслом. Залиште на 15 хвилин підходити.

Потім змастіть пиріг збитим жовтком і присипте цукром з ваніллю. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 40 хвилин.