Солодкий капустяний штрудель від Ігоря Місевича

Все буде смачно

hqdefault

капуста – 600 г

яйця – 4 шт.

яблука – 4 шт.

сметана – 50 мл

молоко 2,5% – 200 мл

вершкове масло – 30 г

цукор – 140 г

кориця – 2 г

борошно – 200 г

сіль – 2 г

для соусу:

молоко 3,2% – 500 мл

ваніль – 1 стручок

цукор – 60 г

вершкове масло – 20 г

жовтки – 2 шт.

кукурудзяний крохмаль – 25 г

Нашаткуйте капусту, відваріть її у молоці протягом 15 хвилин.

Почистіть і поріжте кубиками яблука. Розтопіть у сковороді масло і цукор. Висипте порізані яблука і додайте корицю. Обсмажуйте до золотистого кольору.

Додайте до сотейника, де вариться капуста, столову ложку цукру і залиште на маленькому вогні ще на 15 хвилин. Потім зніміть капусту з вогню, злийте залишки молока і  перебийте її у блендері. Додайте до капусти борошно, яйця і сіль. Добре вимісіть тісто. Окремо збийте 2 яйця з цукром та сметаною.

Викладіть капустяне тісто на пергамент. Розподіліть яблучну начинку. Загорніть штрудель, змастіть його яєчно-сметанною сумішшю і випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 25 хвилин.

Приготуйте соус. Закип‘ятіть молоко з ваніллю. Окремо збийте жовтки з цукром і додайте крохмаль. Продовжуючи збивати масу, влийте до неї молоко з ваніллю. Проваріть соус до загущення. Додайте вершкове масло. Подавайте до штруделя.