Пиріг із капусти з хризантемами від Ігоря Місевича

Все буде смачно

IMG_1849

для тіста:

капуста – 600 г

борошно – 50 г

яйця – 3 шт.

сіль – 5 г

чорний мелений перець – 2 г

олія – 60 мл

для начинки:

морква – 2 шт.

цибуля – 2 шт.

свинина – 700 г

олія – 40 мл

сіль – 5 г

перець – 2 г

петрушка – 5 гілочок

для крему:

плавлені сирки – 5 шт.

червона капуста – 300 г

сметана 25% – 300 мл

Капусту поріжте на шматки і пропустіть через м‘ясорубку. Додайте до капустяного пюре сіль, чорний мелений перець, яйця та борошно. На розігрітій з олією сковороді спечіть 6 коржів.

Натріть моркву на крупній терці. Цибулю поріжте кубиками і підсмажте до золотистого кольору. Додайте до цибулі моркву і тушкуйте ще протягом 5 хвилин. Подрібніть зелень і додайте до овочів.

М‘ясо пропустіть через м‘ясорубку.  Додайте сіль, перець. Перемішайте.

Сформуйте пиріг, викладаючи на кожен корж спочатку фарш, потім овочі. Накрийте зверху коржем і відправте пиріг на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180°C.

Зігніть жолобком кришку від банки з-під оливок. Розріжте пекінську капусту навпіл. По товстих прожилках нижньої частини зробіть надрізи жолобком, не доходячи 2 см до кінця. Приберіть зайве листя.

Вирізайте пелюстки ряд за рядом, поки не дійдете до середини. Опустіть вирізану квітку на 30 хвилин у холодну воду.

Для крему – натріть на терці сирки, додайте сметану. Нашаткуйте червону капусту. Перебийте її у блендері і вичавіть сік. Додайте його до сиркової маси. Остиглий пиріг обмастіть сирковим кремом і прикрасьте хризантемами.