Консервований салат з капусти та рису від Алли Ковальчук

Все буде смачно

kvashenaya-kapusta-s-klyukvoy-na-zimu4

капуста – 600 г

помідори – 500 г

морква – 200 г

цибуля ріпчаста – 1 шт.

перець болгарський – 1 шт.

рис – 100 г 

олія – 50 мл

цукор – 25 г

сіль – 30 г

чорний мелений перець – 3 г

оцет столовий (9%) – 60 мл 

Нашаткуйте капусту, почистіть та наріжте смужками болгарський перець, натріть моркву. Цибулю наріжте чвертькільцями. З помідорів зніміть шкірку, наріжте кубиками.

Перемішайте овочі, додайте цукор, сіль та перець. Тушкуйте на пательні з олією 20 хвилин. Відваріть до напівготовності рис, додайте його до овочів. Тушкуйте ще 15 хвилин.

Простерилізуйте банки у духовці впродовж 15 хвилин за температури 100°C. До готового капустяного салату додайте оцет. Перекладіть у банки та закрутіть.