Свинина зі сливами та соусом «Чатні»

Все буде смачно

1d9ffeaa0332a11e3ee1bd87d3303478

свинина (ошийок) — 1,5 кг

сливи — 300 г

томатна паста — 20 мл

цукор — 25 г

мелений коріандр — 2 г

паприка — 5 г

чорний мелений перець — 2 г

соєвий соус — 60 мл

олія — 20 мл

волоські горіхи — 12 г

для соусу «Чатні»:

сливи — 150 г

зелені яблука — 1 шт.

цибуля — 1 шт.

часник — 2 зубчики

кориця (паличка) — 1 шт.

свіжий імбир —  8 г 

мелений духмяний перець — 2 г

мелений червоний перець — 2 г

яблучний оцет — 20 мл

цукор — 75 г

сіль — 5 г

мелений чорний перець — 2 г

для подачі:

помідори (крупні) — 2 шт.

жовтий болгарський перець — 1 шт.

кріп — 5 гілочок

базилік — 5 гілочок

кінза — 5 гілочок

Замаринуйте м‘ясо. Для цього змішайте томатну пасту, соєвий соус, олію, мелений коріандр, паприку, цукор та чорний мелений перець. Покладіть ошийок у маринад, увітріть рідину в м‘ясо. Маринуйте його в холодильнику впродовж 1 години.

4 сливи очистіть від кісточок, не розрізаючи їх. Вкладіть в них половинки волоських горіхів. Ще 10 слив розріжте навпіл, видаляючи кісточки.

У замаринованій свинині зробіть хрестоподібний розріз. В отвір вкладіть фаршировані сливи. Потім перекладіть ошийок у рукав для запікання, поруч викладіть 10 половинок слив. Запікайте впродовж 1 години за температури 180°C.

Приготуйте соус «Чатні». Для цього очистіть зелене яблуко від шкірки на наріжте четвертинками. Цибулю, часник та імбир очистіть та наріжте довільними шматочками.

Покладіть порізані часточки у сотейник, додайте 10 половинок слив а також спеції: паличку кориці, мелений духмяний перець, червоний та чорний мелений перець, цукор, сіль та яблучний оцет. Влийте воду.

Тушкуйте на малому вогні впродовж 1 години, доки всі інгредієнти не розваряться. Потім перебийте масу блендером на однорідне пюре.

Запечене м‘ясо дістаньте з рукава, наріжте слайсами завтовшки 2 см. Полийте зверху соусом «Чатні». Поруч викладіть порізані четвертинками помідори та болгарський перець, прикрасьте гілочками зелені.