Сливи, фаршировані м’ясом

Все буде смачно

2222222

сливи – 500 г

яловичина (лопатка) – 150 г

свинина (корейка) — 150 г

цибуля – 1 шт.

часник – 2 зубчики

кінза – 5 гілочок

олія – 60 мл

сіль – 5 г

чорний мелений перець  – 3 г

зелена цибуля  – 24 пера

для сметанно-гірчичного соусу:

сметана (25%) – 100 мл

борошно – 30 г

гірчиця – 5 мл

сіль – 2 г

чорний мелений перець – 2 г

мелений мускатний горіх  – 1 г

Свинину та яловичину пропустіть через м’ясорубку. Подрібніть цибулю і часник, обсмажте до прозорості. Дрібно наріжте кінзу. У фарш додайте обсмажену цибулю, часник і зелень. Посоліть та поперчіть.

Зі слив зріжте кришечки товщиною 1,5 см і дістаньте кісточки. Наповніть сливи фаршем і накрийте кришечками.

Стебла зеленої цибулі обдайте окропом. Перев’яжіть ними навхрест фаршировані сливи. Потім складіть сливи у каструлю з товстим дном, додайте півсклянки води і тушкуйте 15 хвилин.

Для соусу обсмажте борошно, остудіть. Додайте воду, сметану, гірчицю, сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх. Перемішайте і проваріть впродовж 5 хвилин на середньому вогні.