Гострий шоколадний торт зі сливами

Все буде смачно

521680

для коржів:

борошно — 360 г

яйця — 8 шт.

цукор — 360 г

розпушувач — 15 г

ванільний цукор — 16 г

чорний шоколад (70%) — 100 г

перець чилі — 1 шт.

волоські горіхи — 100 г

вершкове масло (для форми) — 20 г

сливово-вершковий крем:

сметана (25%) — 300 мл

цукрова пудра — 150 г

сливи — 150 г 

верхівка торту:

сливи — 600 г (15 шт.)

цукор — 150 г

мелений червоний перець — 2 г

Підготуйте тісто для бісквіту. Збийте міксером яйця з цукром. Поступово додайте борошно, розпушувач та ванільний цукор. Змішайте все до однорідності.

Подрібніть плитку чорного шоколаду та волоські горіхи до дрібних крихт. Перець чилі наріжте кільцями по 5 мм.

Половину тіста перелийте до іншої миски. У першу миску з тістом додайте подрібнений шоколад та перець чилі, у іншу – подрібнені горіхи.

Із пергаменту виріжте коло по діаметру форми. Зробіть в ньому зубочисткою дірочки на відстані 1 см. Вилийте у форму спочатку горіхове тісто. Присипте поверхню борошном та розрівняйте лопаткою.

Потім покладіть перфорований пергамент та знову присипте борошном. Зверху вилийте шоколадний бісквіт із перцем чилі, розрівняйте. Таким чином ви спечете два різних коржі в одній формі, і тісто не змішається. Поставте форму з тістом у духовку, розігріту до 190°C, на 40 хвилин.

Приготуйте крем. Сливи очистіть від кіточок та подрібніть блендером на однорідне пюре. Потім перетріть сливове пюре через сито, перелийте у сотейник та прокип‘ятіть впродовж 5 хвилин. Після цього остудіть.

В остигле пюре додайте сметану та цукрову пудру. Збивайте крем міксером до однорідної маси. Потім поставте у холодильник на 40 хвилин.

Дістаньте бісквітні коржі з духовки та залишіть остигати. Потім розділіть їх по межі пергаменту. Нижній горіховий корж перекладіть на блюдо, змастіть кремом. Зверху покладіть шоколадний корж, змастіть кремом поверхню і боки торту. Поставте його в холодильник на 30 хвилин.

Підготуйте оздоблення зі слив. Відділіть кісточки та наріжте сливи скибочками.

Розтопіть у сотейнику цукор, додайте воду та готуйте карамель 7-10 хвилин до золотавого відтінку. Наприкінці додайте мелений червоний перець.

Викладіть на торт скибочки слив, рухаючись по колу від країв до центру. Зверху зигзагами нанесіть карамель.