Сливовий тарт-татен

Все буде смачно

_end1

сливи – 200 г

цукор – 300 г

ванільний цукор – 10 г

яйця – 2 шт.

молоко (2,5 %) – 80 мл

розпушувач – 10 г

борошно – 200 г

вершкове масло – 170 г

Для приготування сливового тарт-татену збийте міксером м‘яке вершкове масло. Додайте цукор та ще раз збийте. Потім додайте яйця та молоко кімнатної температури.

Підмісіть борошно та розпушувач. Додайте ванільний цукор. Перемішайте міксером до однорідності.

Приготуйте карамель: розтопіть у сотейнику вершкове масло, всипте цукор, влийте трохи води. Перемішайте та залишіть карамель на вогні на 2-3 хвилини.

Сливи очистіть від кісточок, розріжте навпіл. Круглу роз‘ємну форму оберніть  фольгою. Вилийте у форму карамель, зверху викладіть сливи розрізом вниз та залийте їх тістом. Поверхню – розрівняйте лопаткою.

Випікайте пиріг впродовж 40 хвилин за температури 180°C. Остудіть та переверніть сливовий тарт-татен на блюдо.