Сливовий крамбл

Все буде смачно

slivovyj-krambl

сливи — 600 г

вершкове масло — 200 г

борошно — 200 г

цукор  — 130 г 

цільні вівсяні пластівці — 300 г

апельсин — 1 шт.

ванільний цукор — 4 г

волоські горіхи — 100 г

мелена кориця — 4 г 

вершкове морозиво — 150 г

Змішайте цукор із натертим охолодженим вершковим маслом. Додайте вівсяні пластівці, борошно та ванільний цукор. Перемішайте тісто виделкою   до утворення однорідної крихти.

Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть тісто шаром в 1 см та припечіть його впродовж 5 хвилин  за температури 200°C. Тісто, що залишилося, поставте у холодильник. Дістаньте корж з духовки та злегка остудіть.

Приготуйте начинку. Сливи очистіть від кісточок та наріжте скибочками завтовшки 1 см. Подрібніть качалкою волоські горіхи до крихт середнього розміру, витисніть сік з апельсина, з‘єднайте зі сливами. Додайте до начинки цукор та мелену корицю. Перемішайте.

Викладіть начинку на підпечений корж, розрівняйте. Зверху розподіліть тісто, що залишилося. Випікайте крамбл за температури 200°C  5 хвилин, потім зменште температуру до 160°C і продовжуйте випікати ще 25 хвилин. Подавайте крамбл гарячим, з кулькою вершкового морозива.