PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Сливове клафуті

Все буде смачно

 

сливи — 250 г (8 шт.)

борошно — 60 г

молоко 2,6% — 200 мл

цукор — 120 г

сіль — 2 г

яйця — 4 шт.

вершкове масло — 50 г

цукрова пудра — 10 г

Відділіть білки від жовтків. Жовтки розітріть з цукром. Поступово додайте до жовтків борошно, влийте тоненькою цівкою молоко та додайте м‘яке вершкове масло.

Збийте тісто міксером на малих обертах до консистенції рідкої сметани. Охолоджені білки 2х яєць збийте з дрібкою солі до гострих піків. Обережно викладіть їх у тісто.

Сливи очистіть від кісточок та наріжте скибочками завтовшки 1-1,5 см. Форму для випікання змастіть вершковим маслом та присипте цукром.

Налийте тісто у форми, занурте у нього нарізані сливи. Накрийте форми фольгою з отвором та випікайте 30 хвилин за температури 200°C.

За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу, продовжуйте випікати до утворення золотавої скоринки. Готове охолоджене клафуті присипте цукровою пудрою.